Mera jobb

 
Släpet börjar bli klart, ny lucka ovanför baklämmen
 
 
Skruvar dit de gamla hållarna
 
 
Ojojoj, mycket verktyg behövs ;)
 
 
 
Jobbar HÅRT!!!
 
 
 
Vem som är barnvakt och vem som är hundvakt kan diskuteras ;)
 
 
Men Tinka lyder blicken och kommer tillbaka :)
 
 
 
 
...för nu ska det borstas :)
 
 
Nya dörren klar och tak över trappen, hoppas på lite mindre isig trapp till vintern!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dörrbyte

 
Konstig larv detta, såg ut som den åt på däcket
 
 
Ca 7 cm och rätt äcklig!!! Den fick flytta iväg en bra bit bort!
 
 
Anledningen till att släpets reservhjul låg på marken var att jag har skrapat bort flagnad färg, slipat och målat. Just målningen var en pärs - tänkte att bottenfärg till båtar måste vara slitstarkt och bra..... det kanke det är men det var inte kul att måla med, torkar innan man hinner med, penseldragen syns, det man kladdar på annat hinner man inte torka bort innan det är torrt och så dyrt, hmm!
 
 
Mamma, vad GÖR dom? River och förstör!!!!
 
 
Jo, mormor och Gert hjälper till med att byta grovköksdörren. Gammalt standardmått var inte riktigt detsamma som nytt och hålet behövde bli någon cm större. Inte helt enkelt att få rakt och rätt på allt och ny dörr är tung! Men det blir bra till vintern för den gamla var rund, på mitten var det en glipa på en cm som inte gick att få tät och det blir rätt onödigt kallt!
 
 
Sågar nya skruv till dörrlås och handtag
 
 
Trassel brukar bli väldigt upprörd när man river och förstör..... Inte denna gången, hela dagen låg han i bilen och njöt. Jag hade en del att göra med att trassla loss koppel och halsband från dragkroken sedan, "någon" hade visst för mycket egentid ;)
 
Fast efter att ha kollat vårt dörrbyte en stund så börjades mätningarna på hundkojan, det snackades och mättes och pillades :)
 
 
Paprikorna är mogna och jordgubbarna är igång med andra omgången bär!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Målning

 
Varma Tinka behöver en klapp
 
 
Varm efter middagsluren intill byggställningen - mitt i solen - för att hålla koll på matte utan alltför stor ansträngning ;)
 
 
Varma och trötta båda två
 
Undrar vad som blivit nergrävt, något är det men den jordiga nosen!
 
Idag blev huset klart, fast det var olidligt varmt på denna södergavel. Den mest behövande sidan och det märktes! Nu är det stallets tur men först ska höet som ligger på en tork hämtas hem i veckan och imorgon är det byns årliga grisfest :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0