Månadsrapport

 
För att börja med det senaste så blev vi faktiskt strömlösa igår kväll - hela 14 timmar faktiskt och om jag har hittat rätt uppgifter så ska det bli avbrottsersättning av det :) Det har varit väldigt dåligt med strömavbrott sedan elledningarna blev nergrävda för några år sedan, tror vi haft på max en timme åt gången!
 
Nu varade stormen inte särskilt länge men det blåste rätt bra. Vid kl 23 hade det nästan slutat och eftersom Busfia sov sedan länge passade jag på att med pannlampans hjälp göra en inspektion
 
En gran från grannens mark ligger lite över stängslet i en sommarhage, ett par döda bokar som ändå ska sågas ner var knäckta men det värsta var i shettisarnas hage, den stora boken som tar all kvällssolen från trädgården på sommaren låg över ca 25 meter av staketet. Nu vill jag ju gärna bli av med trädet, det är inte det men det är andra gången som det blåser ner jättegrenar över mitt staket, trädet är inte friskt alls och nästa storm kommer det att fördärva igen - SUCK!!! Ägaren har inte vela såga ner det eftersom det är så gammalt.
 
 
Det som är kvar ser mest ut som en normalstor bok nu
 
 
Bara denna "grenen" ger en massa ved!!!
 
 
 
Fick sätta upp nytt staket, eller rättare sagt dela hagen så strömmen blir "hel". Dom får rätt stor hage ändå sålänge tills trädet är borta, hur är en annan fråga..... min motorsåg fixar INTE den tjockleken
 
 
 
Djuren inne från bete = stalljobb :)
 
 
När man tömt är det ca 5 cm kant att köra upp för in i stallet, lättare att lyfta in skottkärran :)
 
Fåren har krymt i antal. När dom fortfarande var ute på bete så blev en bagge ihjälstångad av en annan!!!! Precis när det började bli mörkt på kvällen och hade jag inte sett det hade jag inte fattat varför en stor fin bagge låg död i hagen på morgonen. Först stångade han så den trillade och sedan fortsatte han stånga när den låg ner och rullade på rygg från sida till sida, jag lyckades till sist avleda men gå mellan gör man ju inte. Fick in den stångade baggen i stallet men den var död efter en kvart!!! 
Veckan efter var det Blåtiras tur, hela flocken gick uppe vid huset och betade på kvällen, på morgonen saknades hon och jag hittade henne längst ner i hagen med uppriven buk (död, som tur var) Varg finns i närheten men dom nöjer sig knappast med en, gissar på en hund.
 
 
 
Höganäs marknad i lördags
 
 
Vovvarna var inte med på marknaden men fick sitt ändå
 
 
Bilen blir snart utbytt, beställde en ny i för över 2 månader sedan och nu är det snart dax för leverans :) Ska beställa vinterdäck och hundgrindar nu oxå. Släpet har blivit besiktigat så nu går det två år till, inte en anmärkning trots sina 21 år!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oktober

Ojojoj, var tar månaderna vägen? Nu är ju hösten här och snart vintern!!!!
 
I torsdags och fredags blev gården uppgrävd
 
Tvärs över, en del stora stenar blev uppgrävda på köpet :) Dessutom grävt ner en slang till elen som ska bli mellan huset och logen så jag slipper hämta ved med ficklampa :)
 
 
Som sagt.... stora stenar. Han städade bort dom oxå
 
 
 
LöpTinka har väldiga bekymmer med att hålla koll. Trassel däremot som brukar bli väldigt upprörd när man förstör så mycket tyckte det var bäst att hålla sig undan, såg honom knappt och inte en gång han skällde - undrens tid är inte förbi ;) Syftet med grävandet var att förbereda för fiberinstallation. Full installation har jag inte råd med just nu men det blir inte dumt såsmåningom, att det ens går att få här långt ute!!!! Men det ska bli redan till vintern för de som vill, här förbereds bara än
 
Katternas katt :)
 
 
Åh! Goa Buster!
 
 
I söndags fick Busfia paket redan i sängen :)
 
 
Sedan blev det ännu fler, såpbubblor och pennor var nog det bästa :)
 
 
Lära sig bokstäver, lite tidigt kanske ;) men kul lät den
 
 
Fodrade gummistövlar är bra när man ska hjälpa mamma i stallet
 
 
 
Nöjd blev jag med smörgåstårtan och med två stora så blev det över :)
 
 
2 ÅR!!! OJ!
 
Nu har vi inskolning på dagis, två dagar avklarade och mamma är glad att det bara är imorgon oxå, sedan är det pappas tur. Någon dagisfröken hade jag INTE velat bli, även om barnen var rätt lydiga och snälla. Busfia finner sig i det men har tyckt vi kunnat åka hem liiiite tidigare ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0