Utfärd


En tur till nyöppnade Granngården på Väla där man fick 20% på foder och ett par smaskiga tuggben :-)

Vidare till Höganäs där vi åt vår medhavda middag och lagade Simzons täcke. Täcket tyckte Otto var väldigt spännande, han har ju bott i stallet och lukten var nog rätt bekant :-)

P dumpades hos Mormor och Trassel fick en rejäl promenad, det behövde både han och jag även omhan fick leta försvunnen P igen i skogen idag ;-)

Aktivering


Rena kaminfönster

Denna med, sotaren kommer på onsdag så dom får se lite hyfsade ut
Kaffekokaren har blivit avkalkad och köksfönstret putsat ..... Nu får snart influensan ta slut, men den är nog på sluttampen :-)

P fick gömma sig i skogen

Han lyckades :-) hundkexet som fanns i P's ficka var ju bra belöning!

Filmkväll


Vi skulle tittat på Lilla sjöjungfrun nr 2 men bandet ville inte så det fick bli.bumbibjörnarma......

Fint väder


Solande Simzon

Ingen lång runda idag heller men nu är febern borta och hostan kvar

Lämnar P vid jakttornet och går längre bort på skogsvägen och vänder, blir utskälld av Trassel ;-) fast P roar sig rätt bra bland grusbunkar och ispölar

Hönsen vågar sig ut trots snön men värper gör dom inte än

Det blir en tur till Netto idag och det var visst en som ville följa med :-/ Det fick han inte idag, promenad i byn blir lätt rätt lång

Men vi passar på att hämta paketet med Ninjas Regntäcke. Fyndat på Tradera för 229:-, Källkvists :-) nypris ca 500 (det är nytt alltså)

VABdagar

Det är bara andra ggn sen P började på dagis men nu var det influensadax igen
Febern börjar ge med sig och ute har vi varit ändå, hästarna måste få rent i boxarna och Trassel behöver gå en runda även om det blir kortare turer.
Hade behövt handla men vågade inte riktigt idag efter P's 7-8 toabesök igår ;-) nåja, det har lugnat sig idag det med så vi kan nog ta en tur till netto imorgon och fylla förråden :-)

I tre dagar har vi fixat med inomhusprojekt. Dammat, sopat ner spindelväv, kört med vanliga dammsugaren, torkat golv, dragit fram soffan och städat bakom, sorterat en massa leksaker som "var till bebisar"
Lite i stallet, städat spolspiltan, kört hö till fåren mm
Jag har träningsvärk överallt efter en massa tid över till träning så idag blev det total vilodag förutom snöskottningen då ;-)
Spabehandlingen fortsatte ikväll med peeling och ansiktsmask :-) och nu ska bara nagellacket torka innan hästarna får nattamaten!

Ojdå😀




Spa


Det var längesedan!!! Flera år! Men nu blev det både hårinpackning, peeling och fotvård :-) medans den vattentåliga högtalaren stod på kanten och spelade dansmusik så jag inte skulle somna ;-) (och NEJ inte dansbandsmusik utan progressive hous för att inte bli missfärstådd😛)
Borde helt klart göra detta oftare för det var inte alls dumt, fast det tog ett bra tag att hitta pluggen till badkaret, P badar ju alltid i baljan

Sällskap hade jag förstås :-)

Det ena sällskapet var förstås rätt misstänksam😅
Imorgon tar vi ansiktsbehandlingen👍

Utvärdering


Nu har han knatat omkring här hemm i en månad! Aldrig har jag haft så välstädat, ingen sandpapperskänsla på golvet som jag alltid brukat ha(trots nydammsugit och torkat golv) inga dammråttor av ständigt fällande katter
Katterna störs inte av den ( om den inte blir alltför närgången)
Ordning och reda krävs oxå för annars fastnar han i onödiga prylar på golvet och kommer inte åt ordentligt så P har blivit väldigt bra på att plocka undan saker (eller rädda) 
Nackdelen är att borsten kräver omsorg nästan dagligen, våra och Trassels långa hår fastnar
Den har inte lärt sig hoppa upp i soffan än
Den stjäler saker om man inte tittar till den då och då

Det blir rätt mycket skräp på en dag trots att jag sopar upp det värsta och alltid när jag burit in ved
Slutsats, en pryl man absolut inte kan klara sig utan ;-)
P's nya namn - hobbydammsugaren ;-)

Veckan

Det har varit ledigt större delen av veckan och ändå var här tomt 😜 som det kan bli

Trassel lyckades fynda något delikat från något obestämt djur och jag lyckades inte bända upp käkarna förrän precis utanför grinden och släppa det frivilligt det gjorde han inte!!!!

Annars har vi gått våra uppochner uppochner rundor i strålande väder

Lite bergsbestigning

Inte förrän idag när det ändå var jobb blev det blötväder igen 👍

Väla


Tuffing ;-)
Mormor behövde nya skor så när hon var med hittades en ny jacka till P!  Annars är det mest jag som har något med hem från affären, så även idag ;-)
Köpte ett 4-pack semlor till ikväll och en stund innan vi skulle äta dom satte jag fram dom på vasken....Hmm, passade förstås inte dom och strax låg dom upp o ner på golvet, som tur var fortfarande i kartongen....... Ligisten gör åter själ för sitt namn :-(

Bad


Provning av baddräkten :-) För idag tog vi en tur till badhuset för första gången. Lite läskigt i början så vi busade runt i barnbassängen först men sen vågade vi oss på lite simträning i den stora med!
Efter 2 timmar i vattnet var vi som russin och jag tyckte det började bli kallt men att få upp P var inte det lättaste
Väl hemma ikväll så var vi rätt hungriga efter den tidiga middagen och vi provade ett nytt recept. Vanliga pannkakor går inte hem här men dessa slank ner i en rasande fart
1 mosad banan blandas med 2 msk jordnötssmör och 4 ägg, steks som vanliga pannkakor - mums :-)


Upp och ner igen


Ingen variation här inte, samma upp-ner-upp- ner ;-) Fast dom misstyckte inte ngn av dom ;-)
Idag hann vi dessutom med en runda till Lantmännen och hämtade en pall med spån
3:e omgången med lusschampo och efter det luskammar jag P och hittar 1 st levande lus :-(
Bakade en ny omgång fröknäcke eftersom det jag bakade för några dagar sedan tog slut i en rasande fart trots att jag knappt hann smaka :-/ Fast jag ska inte klaga, bättre hon gillar det än kakor och franskbröd för det gör hon inte ;-)

Backträning


Lovade P idag att vi skulle gå rundan med "backe upp och ner, upp och ner" 😋 Joho, 4.5 km upp och ner och hon var inte nöjd inte, kunde faktiskt gått mera 😅
Drar jag däremot ut henne på en stadspromenad som Trassel tycker är kul som omväxling så tjatar hon bara om att vi skulle gått i skogen istället

2 smågranar hade jag vid dörren, Ninja roade sig kungligt med sin, Simzon var måttligt intresserad av sin däremot
Ninja fick vår julgran oxå och den är numera bara en stam, återvinning 👍
Lite nytta har vi oxå hunnit med idag, äppelträdet blev klippt och lite grenar och annat städat från trädgården. Sen så har vi bakat både fröknäcke och mina jobbmuffins
Sist så hamnade P i badet och eh! lössen är inte borta 😁

Lördag


Den blev lite hög :-0 Men den blommar fint!


Vi har gott om spännande skogsvägar! Fast dom flesta slutar i ingenting.......

.... då får man fortsätta i skogen och hoppas att man hittar till nästa ;-)
Vi hittade hem och bilen blev tvättad och fönsterna blev avspolade utvändigt.
Filmkväll väntar, Pippi blir det idag :-)

Puh!


Vilken dag! Tur man har käpphästen Pia att vila huvudet på
Först vill matte bara gå en pytterunda i skogen. Hon sa att med den blåsten och blöta markerna så trillar träden alldeles för lätt, äsch, det är ju bara att springa
Sen tycker hon att hon har en massa tid över och ägnar en timme åt att kamma ut min päls och slita av det sista av min underull, inte konstigt att jag fryser, fast matte klagar på att det inte ska va så och hotar med veterinärbesök :-(
Inte nog med det, sen kommer mormor och ett par till och jag tvingas agera diskmaskin av både tallrikar och grytor, hon säger att hon inte vill ha en riktig och kattskrällena är visst inte så effektiva så nu är jag totalt slut!
Imorgon har hon i a f lovat en tur i byn eftersom hon måste handla så då får man kanske beklaga sig hos några vettiga stadshundar som luktar lite gott :-)

Det blev rätt häftigt när den trearmade ljusstaken gick ihop till ett 👍

RSS 2.0